Vragen? Bel ons op 014/41.20.32
  • Meer dan 200 topmerken
  • Veilige betaling
  • Snelle levering
Ik ben op zoek naar

De beste (en hipste) schoentjes voor je superheld | Pedico

Goed passende kinderschoenen zijn heel belangrijk voor groeiende voetjes.   Ze zorgen ervoor dat de voetjes van je kind zich op de juiste manier kunnen bewegen en ontwikkelen. Ontdek onze kwaliteitsschoentjes hier.  Goede schoenen voorkomen problemen aan voeten, rug en knieën op latere leeftijd.   Wat zijn dan goede schoenen?  Even alles op een rijtje:

 

Goede schoenen groeien mee met de leeftijd van je kind

Kruipertjes (baby’s en peuters)

Zodra een baby begint te kruipen en staan, kunnen soepele pantoffeltjes handig zijn om de voetjes te beschermen tegen harde voorwerpen en koude vloeren.  Zorg ervoor dat ze heel zacht en flexibel zijn om de natuurlijke voetontwikkeling niet te belemmeren.  Ontdek de soepele pantoffeltjes hier.

Ontdekkers (peuters)

Peuters zijn als kleine ontdekkingsreizigers die alles willen ontdekken.  Wanneer je peuter begint te lopen, kan je overwegen om de eerste echte schoentjes te kopen.  Vaak is dit rond de leeftijd van 12 tot 18 maanden.  Kies voor schoentjes met zachte, flexibele zolen die de voeten helpen om zich natuurlijk te ontwikkelen en de spieren te versterken terwijl ze leren lopen.  Een brede opening en eenvoudige sluiting vergemakkelijken het aan- en uittrekken.  Van zodra je kindje zelfzeker stapt, schakel je best over op schoentjes met een stevige hielondersteuning die de enkels ondersteunt en die voorkomt dat de voet naar binnen of naar buiten kantelt.  Ontdek hier de schoentjes voor kleine ontdekkers.

Superhelden (kleuters en basisschoolkinderen)

Herken je je kleuter als vliegende superheld of reist je kind door de avontuurlijke jungle van het leven?   Naarmate je kindje ouder wordt en meer actief gaat rennen en spelen, is een goede ondersteuning van de voetboog en enkel belangrijk.  Zorg ervoor dat de schoentjes goed passen en dat ze voldoende ruimte bieden voor groei.  De pasvorm wordt steeds belangrijker.  Omdat kinderen op deze leeftijd veel bewegen, kies je best voor duurzame schoenen, waarvan de pasvorm slijtvast is om lang mee te gaan.  Schoenen met lederen voering of met ademende materialen voorkomen oververhitting en zweetvoetjes.  Ontdek de beste schoenen voor superhelden hier.

Trendsetters (tienerjaren)

Je tiener hecht ongetwijfeld veel waarde aan stijl en uiterlijk.  Ook een goede pasvorm en comfort blijven belangrijk. Tieners kunnen schoenen nodig hebben met meer geavanceerde ondersteuning, vooral als ze sporten uitoefenen.  Ook de voeten van je tiener groeien nog.  Het is belangrijk om regelmatig de maat te controleren.  

 

Goede schoenen kan je zelf checken op kwaliteit

  • Zorg dat de hiel stevig wordt omvat door de schoen, van zodra je kindje stevig stapt.
  • Zorg dat de lengte van de schoen voldoende is. Tussen de grote teen en schoen moet zo’n 1 tot 1,5 centimeter zitten.
  • Zorg dat de schoen soepel kan buigen bij de bal van de voet.
  • Zorg dat de schoen de wreef goed omvat, hier zijn veters en klittenband geschikt voor.

 

Goede schoenen ondersteunen de voetontwikkeling

Kindervoetjes zijn in ontwikkeling.  Goede schoenen bieden de juiste ondersteuning voor groeiende botten, spieren en ligamenten.  Dit helpt bij de ontwikkeling van een gezonde voetboog en een goede houding. 

Prinses en de erwt (comfort)

Goede schoenen zorgen ervoor dat kinderen comfortabel kunnen lopen, rennen en spelen.  Ze verminderen het risico op pijnlijke voeten, blaren en ongemak.  Goed passende schoenen verminderen ook het risico op verstuikingen en verrekkingen.  Goede schoenen zorgen ervoor dat je kind geen onzichtbare erwten op het pad voelt.

Magische groei (houding en evenwicht)

Het is belangrijk dat de schoentjes goed passen, zodat er een goede lichaamshouding en het juiste looppatroon worden aangeleerd.  Dit is belangrijk voor de hele fysieke ontwikkeling van je kind.  Goede schoenen houden de magie van de groei bij, zonder dat je er een tovenaar voor hoeft te zijn.

Vrolijke voetjes (zelfvertrouwen)

Kinderen voelen zich comfortabeler en zelfzeker met schoenen die goed passen en die er goed uitzien.  Dit kan het zelfvertrouwen en eigenwaarde vergroten.

Toekomstige voetballer (preventie van problemen)

Het dragen van slechte of slecht passende schoenen tijdens de kindertijd, kan leiden tot langdurige voetproblemen op volwassen leeftijd.  Goede schoenen voor groeiende kindervoeten zijn als een investering in de toekomstige carrière van je kind als professionele voetballer. Wie weet, misschien wordt dat wel de volgende Messi, en dan zijn goede schoenen een must!

 

Wat kan je zelf doen thuis?

Het is geen hogere wetenschap, de voetjes van je kind in het oog houden.  Wel belangrijk genoeg voor het welzijn van die groeiende kindervoetjes.  Meet regelmatig de voeten van je kind (of spring er eens voor binnen – heel welkom) en kies voor goede schoenen, die dan ook nog eens heel mooi mogen zijn.   Meet je zelf graag de voetjes van je kind op, kan dat via dit stappenplan.  We helpen je met veel plezier in onze winkel voor het vinden van de juiste maat en pasvorm voor jouw kindje.  Ontdek hier alvast onze grote keuze aan kwaliteitsschoentjes.