Vragen? Bel ons op 014/41.20.32
 • Meer dan 200 topmerken
 • Veilige betaling
 • Snelle levering
Ik ben op zoek naar

Pedico

Onderhoud glad leder

Leder is een natuurlijk product, dat onderhouden en beschermd moet worden.  Schoenen die regelmatig worden gereinigd zien er niet alleen mooier uit, ze gaan ook langer mee.  Zo onderhoud je je schoenen van glad leder:

 

Impregneren

Impregneer nieuwe schoenen steeds meteen na de aankoop en laat minstens 30 minuten inwerken voor ermee door de regen te lopen.   Impregneer je schoenen regelmatig opnieuw zodat ze optimaal beschermd blijven.  Impregneer ook steeds opnieuw na het reinigen en voeden.

 

Protector 3x3

Hoogst effectieve waterproof spray voor alle gladde, suede en nubuck leders en voor textiel en ademende materialen.  Niet voor synthetische materialen.  Vernevel vanaf 20 cm afstand en laat drogen.

 

Reinigen

Een speciale schoenreiniger verwijdert hardnekkig vuil en waterranden.

Combi Cleaner

Reinigende mousse voor alle kleuren leders, synthetische materialen en textielsoorten.  De speciale reinigingsformule verwijdert makkelijk vuil, zout, water en andere resten en frist de kleur op.  Schud goed voor gebruik en breng mousse aan op een spons of doek.  Test eerst op een onopvallende plaats.  Verwijder eerst de vlekken en behandel dan de volledige schoen.  Laat drogen.

 

Voeden

Net zoals onze huid heeft ook leder een intensieve verzorging en bescherming nodig.  Verwen daarom je schoenen: breng regelmatig een onderhoudsmiddel voor het leder aan.  Na het drogen kan je glad leder oppoetsen tot het glanst.

Shoe Cream

Voedende gel voor alle soorten glad leder.  Frist de kleur op.  Breng de gel met een fijne doek aan op de schoen.  Laat drogen en blink de schoen op met een borstel.  Blink nadien op met een fijne doek voor een heldere glans.

Fashion Leather Cream

Een hoge kwaliteit van schoengel voor alle gladleders.  Beschermt tegen vuil en vocht en geeft voeding aan het leder.  Verkrijgbaar in kleurloze uitvoering of in kleuren die het kleurverlies van de schoen tegengaan.  Zorgt voor een glanzend effect.  Breng de gel aan met een spons en wrijf in.  Laat drogen en glans op met een fijne doek.

 

Tips

 • Laat natte schoenen langzaam drogen!  Te snel drogen (bijvoorbeeld op de verwarming of in de zon) maakt het leder brokkelig en ruw.  Na het drogen maakt een passend verzorgingsmiddel het leder opnieuw zacht en soepel.
 • Ook schoenen hebben rust nodig.  Een lederen schoen neemt het voetvocht op.  Gun je schoenen na het dragen telkens een time-out van een dag, zodat ze het vocht opnieuw kunnen vrijgeven.
 • Impregneer nieuwe schoenen steeds meteen na aankoop en herhaal dit regelmatig opnieuw voor een optimale bescherming.

 

 • Pedico Scherpenheuvel

  maandag: 10:00-18:00
  dinsdag: Gesloten
  woensdag: 10:00-18:00
  donderdag: 10:00-18:00
  vrijdag: 10:00-18:00
  zaterdag: 10:00-18:00
  zondag: 10:00-18:00
 • Pedico Geel

  maandag: Gesloten
  dinsdag: 9:00-18:00
  woensdag: 9:00-18:00
  donderdag: 9:00-18:00
  vrijdag: 9:00-18:00
  zaterdag: 9:00-18:00
  zondag: Gesloten