Vragen? Bel ons op 014/41.20.32
  • Meer dan 200 topmerken
  • Veilige betaling
  • Snelle levering
Ik ben op zoek naar

Pedico voelt zich thuis in historische Dekenij in Geel | Pedico

In maart 2014 verhuisde Pedico naar het elegante oudste gebouw van Geel, de Dekenij in de Nieuwstraat 27.  Dit unieke kader maakt ontspannen winkelen mogelijk: met veel groen, met speelruimte voor de kinderen en met voldoende rustmomenten.

Het Drossaerdshuis uit de 16de eeuw, later Dekenij, verloor over de jaren heen enkele ornamenten zoals de grote toegangspoort en moest lange tijd flink onderstut worden, de oude dame verloor echter nooit haar aangeboren elegantie. Pedico liet dit Geelse erfgoed terug in ere herstellen en vond er na een grondige restauratie een nieuwe, karaktervolle thuis.  Een mooie omgeving waar de zeer ruimte collectie schoenen en lederwaren tot haar recht kan komen binnen de kamerstructuur van de Dekenij. Een groene patio schept respectvol afstand tussen oude en nieuwe volumes en toont de elegante achtergevel van de Dekenij.

Met een uitdrukkelijke ambitie om het historische pand tot zijn recht te laten komen door een sterke stedenbouwkundige visie te verenigen met een zeer hoge architecturale kwaliteit, vonden Pedico en Robbrecht en Daem architecten elkaar snel.  Robbrecht en Daem geniet een internationale waardering in het zorgzaam omgaan met waardevolle historische panden en hun stedelijke omgeving.  Samen met de architecten van Murmuur gingen zij de uitdaging aan om de Dekenij  niet enkel te restaureren maar ook een toekomst te bieden door er een nieuwe bestemming aan te geven.

Bij de restauratie werden de Dekenij en haar bijgebouwen verankerd in de omgeving waarbij verlichte raamstroken en een vriendelijk zacht hellend groendak het naastgelegen steegje verlevendigen. Ditzelfde steegje herbergt ook een toegankelijke patio met tweede ingang naar de winkel, als een eerste rustpunt, voorsmaakje van hoe winkelen ook gelijk kan staan aan ontspannen. Zowel in de bezielde collectie van Pedico als in de behuizing ervan zijn immers verrassende pareltjes te ontdekken.

Ontdek hier onze openingsuren.